sobota 25. března 2017

VÝROBA LOGA ŠKOLNÍ TV



Už jsme vám říkali o naší nové školní televizi EDUCA TV. Před nedávnem jsme ji spustili na webových stránkách školy (http://zs.educanet.cz/index.php?page=educatv). Postupně do ní chystáme různé příspěvky - reportáže, videa, klipy. 

To, co jsme ovšem nesměli opominout, je samotné logo televize. Tohoto zajímavého úkolu se zhostili žáci 4. a 5. ročníku. Právě s nimi totiž připravuji projekt na téma Zprávy. Děti se naučí, jak vystupovat před kamerou, procvičí si mluvidla a správnou výslovnost. Tady už probíhají první přípravy... 😊










Pojďme se teď ale společně podívat na jednotlivé návrhy loga EDUCA TV. Tyto výtvory zpracovali sami žáci.













Po ztvárnění návrhů následovala porada žáků. Řešilo se, který z námětů bude nejvhodnější. Vítězné logo se totiž objeví na zdi ve třídě, kde posléze vznikne televizní studio. Právě tam si děti vyzkoušejí roli moderátora 😊





Vítězem se stává....no, posuďte sami. Není to paráda? 😊 Toto logo se stalo absolutním vítězem. Získalo 8 hlasů z 10. Toto logo se už brzy stane součástí televizního studia. Jen s malou změnou. Zadní plocha nezůstane černá, nýbrž žlutá. Na tom se tu všichni shodli.





A jde se na věc. Výroba studia nebude snadná záležitost. Dětem zabírá více času, než si předtím dokázaly připustit. Nám to ale nevadí. Práce nás baví a to je to hlavní. Zatím jsme se dostali až sem.











Příště se vám přihlásíme už z hotového studia. Srdečně vás zdraví žáci ze 4. a 5. třídy 👫 👫 👫 👫 👫




Žádné komentáře:

Okomentovat